Mozzarellával töltött rizsgombócok
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1,5 l húsleves leve
- 30 g vaj
- 50 g parmezán
- 125 g mozarella
- Liszt, zsemlemorzsa, olaj
- só, bors, bazsalikom
- 400 g paradicsom (konzerv)
- 2 gerezd foghagyma
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A rizst főzzük puhára a húsleves levében. Teljesen szívja fel a levet, vagy szűrjük le. Keverjük el benne a vajat és a reszelt parmezánt. Amikor kihűlt, adjunk hozzá egy tojást és hagyjuk 30 percig állni. Eközben a mozzarellát kockázzuk fel. Lapítsunk ki egy kis adag rizst, tegyünk rá egy mozzarellakockát, arra újabb adag rizst, és formázzuk gömbbé. A gombócokat panírozzuk be és süssük ropogósra. A paradicsomot főzzük fel az aprított fokhagymával és az olívaolajjal sózzuk, borsozzuk, bazsalikomozzuk.
Tipp:
A rizst pirítsuk egy kevés olajon 4-5 percig, mielőtt hozzáöntjük a vizet, így jó ragadós lesz, ezáltal könnyű formázni.
Vélemény:
Nekem nagyon ízlett, nem könnyű elkészíteni, de szerintem megérte. Ha nincs sok időnk, panírozás és a tojás nélkül, nem mindennapi köretként is tálalható valamilyen húsétel mellé.